perjantai 13. tammikuuta 2012

Aarteista parhaimmat: vanhat päiväkirjat


Käyn läpi muuttolaatikoita ja sieltä löytyviä lukuisia päiväkirjojani. Koska haluan päästä turhista roinista eroon, yritän säästää päiväkirjoista vain parhaimmat ja sanoa hyvästit kaikille niille, joissa sanottavaa ei ole ollut paljon. Kuten esimerkiksi tässä yhdessä, johon olen kirjoitellut ensimmäisestä leirikokemuksestani kolmannella luokalla tasan näin:

"15.7.2001 Kesälomani

Mul on ollu kaikeinlaista tekemistä kesälomalla. Kahen päivän päästä alkaa leiri, eli se alkaa 17.7.2001. Mä oon siellä 10 päivää. JIPPII! Neljäsluokka odottaa! ELÄMÄ ON IHANAA! (Joskus). Päiväkirjaan voi luottaa! T: Netta"


Ja nyt alkaa tapahtua:

"17.7.2001 Tänään Alkaa leiritarina

Tänään kun lähdin tänne leirille, niin tuli kyyneliä. Mutta sitten se loppui. Täällä on ihan kivaa, mutta kun on ekaa kertaa, ja kymmenen yötä niin se on vähän liikaa. Nukkuminen alkaa kello: 22.00. Herätys kello: 8.00. Tänään ollaan uitu ja suunnistettu. Meitä on 47 leiriläistä. Olen saanut uusia kavereita: Anna, Kaksoset: Tiina ja Jaana, Sofia, Johanna, Paula, Ja siinä kaikki. Täällä on yks poika, kuka hiplailee tyttöjä. Se nipisti mun ja Johannan pyllyä."

Kun ottaa huomioon sympatiaa herättävän käsialan paksuine pisteineen (oikeastaan palloineen) iin päällä ja muistelee tunnelmaa kyseisellä kesäleirillä, ei voi olla hymyilemättä. Kirjan voin heittää hyvillä mielin pois, sillä mieleeni on painautunut vahvasti leiriltä saadut muistot: heinänuha, saunakilpailu, leirin coolein tyttö nimeltä Nasta, ällöttävä juustoperunalaatikko, kappale Varrella virran ja latodisko.

kuva tumblr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.