keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Matkalippu maailmaan

Lontoon sisäinen yhden päivän matkakortti.

Matkustamme jatkuvasti johonkin, kodeistamme joko kouluun tai töihin, paikkakunnalta toiselle käyttäen autoja, busseja, junia tai lentokoneita.  Matkustamme myös maasta tai mantereelta toiseen. Ylitämme rajoja tuosta vaan, mutta harvoin tajuamme kuinka yksinkertaista se on. Matkustaminen alkaa nykyään olla niin tavallista ja joka päistä, ettemme käytä enää siihen valmistautumiseen päiviä, vaan joskus jopa puolituntiakin valmistautumiseen riittää, pakkaustavatkin ovat nopeutuneet. Usein saatamme ostaa lipun vasta paikanpäällä kulkuvälineestä.

Kaikkein helpoiten paikasta toiseen pääsee ostamalla matkalipun. Kun on lippu, lähes kaikki paikat ovat avoinna. Ainoa miinus on, että liput maksaa ja summa riippuu täysin mihin haluaa ja milloin. Helsingin keskustan julkinen liikenne maksaa noin kaksi euroa ja sillä lipulla saa matkustaa kaikilla julkisilla tunnin verran. Sen sijaan, jos haluaa matkustaa mantereelta toiselle, esimerkiksi Suomesta Amerikkaan, edestakaisista lentolipuista saa parhaimmillaan maksaa 2500 - 3000 euroa.

Hardcore matkailijat, jotka joutuvat päivittäin käyttämään jotakin julkisenliikenteen välinettä, hankkivat kuukausi tai vuosikortin. Se maksaa kerralla kymmenkertaisesti yksittäiseen lippuun verrattuna, mutta pitkällä aikavälillä se tulee paljon kannattavammaksi. Sen lisäksi, että siinä säästää rahassa, sillä usein saa matkustaa niin paljon kuin vain sillä kortin voimassaolo aikana kerkeää.
Oxfordin sisäinen bussikortti.

Jos liikkuu paljon isoissa metropoleissa, on pidempi aikainen matkalippu ehdoton valinta. Siinä säästää rahaa, aikaa ja vaivaa kun tietty summa on valmiiksi ladattu kortille. Ei tarvitse kuin näyttää korttia ja pääsee eteenpäin.  

Kävellen tai pyöräillenkin pääsee liikkumaan ympäriinsä, mutta matkalippu tarjoaa yleensä nopeamman tavan päästä eri kulkuneuvoilla paikasta toiseen nopeasti ja ilman itseään sen kummemmin rasittaen, ellei matkastressiä lueta mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.