keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joululahjojen ostamisen taito


Pakkailin viime yönä joululahjoja ja mietin, tuliko sitä taas ostettua ihan turhia juttuja. Mielestäni ei tällä kertaa, mutta niinkin on kyllä joskus käynyt. Joulu on kuin varkain alkanut viime vuosina hiukan ahdistaa minua. Vaikka siitä kuinka yrittää olla stressaamatta, niin kyllä se pulssi vain väkisin nousee ollessasi jouluostoksilla satojen muiden ihmisten kanssa. Kaikissa kaupoissa on tungosta, ihmiset tönivät ja ovat äkäisiä ja joka paikkaan saa jonottaa. Siihen kaupan päälle vielä kauppakeskuksissa nonstoppina raikaavat joululaulut ja hermoromahdus on valmis. Jos tämän kaiken tekee vielä siksi, että ostaa velvollisuudesta turhaa krääsää, on jokin pielessä.

Antamisen ilo on paras ilo ja siksi haluankin antaa lahjoja, mutta niiden ostaminen on välillä todella haastavaa puuhaa. Se, ettet löydä sopivaa lahjaa vaikka ystävällesi ei mielestäni välttämättä kerro siitä ettetkö tuntisi häntä tarpeeksi hyvin, vaan huonosta tuurista. Joskus täydellinen juttu osuu nenän eteen kuin tilauksesta, joskus taas ei millään. Ongelma ainakin itselläni on lähinnä se, etten tyytyisi ostamaan niitä epätäydellisiä juttuja koska jotain on pakko ostaa. On myös vaihtoehtoja.

Mietin, millaisesta lahjasta itse pitäisin turhan tavaran sijaan. Lahjat, joissa tarjotaan toiselle jotain ovat aina kivoja. Siis esimerkiksi viet ystäväsi keikalle, syömään, leffaan yms. Siinä yhdistyy lahja ja se, että vietetään aikaa yhdessä. Mielestäni hienoja lahjoja ovat myös hyväntekeväisyyslahjat. Afrikassa varmasti tarvitaan puhdasta vettä kipeämmin kuin ystäväsi tarvitsee turhaa krääsää hyllyyn pölyttymään. Itsetehdyt lahjat ovat toki myös aina hienoja. Itse arvostan hirveästi vaikka itse kirjoitettua runoa tai neulottua kaulahuivia. Sitten vielä se tavaraa oleva lahja, joka ei mielestäni koskaan ole turha: kirja. Ilahdun aina kirjasta ja annan niitä myös itse mielelläni lahjaksi. Aina pitäisi pyrkiä lukemaan enemmän!

Tänä vuonna löysin lahjat aika kivuttomasti, joten hirveästi en ole joulusta stressannut. En myöskään tosin ole ollut hirveän innostunut, mutta ehkä se tästä. Satoipahan viime yönä sentään luntakin! Joulu on kuitenkin ihan kiva juhla, kunhan siitä ja erityisesti lahjoista ei ota liikaa paineita. Se on mielestäni ihan turhaa, parempi olisi keskittyä vain läheisten kanssa oleilemiseen ja rauhoittumiseen.

Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.